söndag 24 januari 2010

Focaccia







Detta italienska bröd har jag bakat idag. Kanongott! Här kommer receptet:

Focaccia
1/2 pkt färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
1 st ranka röda körsbärstomater på kvist
1 kruka färsk basilika
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i ca 5 min. Jäs degen i ca 45 min. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela den i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är ca 1 1/2 cm tjocka. Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i botten i ca 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål. Tryck i tomaterna och basilikan. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
MUMS:)!!!
Kramis/Heléne

2 kommentarer:

  1. Jisses, brödet ser verkligen jättegott ut!!! Muffins och gott bröd - undrar om du inte ska gå ut och gå iaf... :) Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Ser jättegott ut! Får nog testa det tror jag/Kristina

    SvaraRadera