måndag 31 maj 2010

Varför?



Hej på Er!

För några år sedan så gjorde kommunen så fint här "hemma på våran gata i stan". De gjorde en fin cykelväg och sådde gräs mellan väg och cykelbana. På gräset planterades stora och fina träd. Men nu är det så här att man ska tydligen inte kunna ha träd här. För hur många gånger dessa träd har blivit knäckta det kan jag inte ens räkna till. Var och varannan helg under dessa år som de har funnits här så är det några som har knäckts. Igår morse när jag vaknade så var två stycken knäckta igen plus att ett till redan var av. Varför måste folk förstöra??? Och när kommunen sen åker hit och planterar nya, så är det snart något som är knäckt igen. Jag blir både ledsen och arg när jag ser detta. Och vad kostar det för kommunen att hela tiden hålla på att plantera nya!?! Likadant med min brevlåda. Undrar hur många gånger den har blivit stulen? Den första jag blev av med var en svart och fin från Bruka. Sedan har de försvunnit två till. Men då hade vi som tur är satt dit gamla och fula.

Varför måste man göra så här???

Kramis/Heléne

söndag 30 maj 2010

Mors dag!



♥ ♥ ♥ Grattis mamma på Mors dag! ♥ ♥ ♥. Idag tänker jag lite extra på min mamma som befinner sig på Azorerna och förhoppningsvis har det varmt och skönt.




Hej hopp!

Igår var jag i gårdsbutiken/caféet igen. Och lite kunder hade vi allt som både shoppade och fikade *blink*. Ebba fick sköta café-försäljningen utan Clara för hon var med sin pappa och shoppade. Och ääääntligen hittade hon ett par svarta Converseskor. Som hon har väntat och längtat efter ett par sådana *blink*. Efter stängning av butiken käkade Marie, Ebba och jag thai-mat tillsammans. Mums vad gott det var. Sedan åkte vi till Maries föräldrar och drack en kopp kaffe. Kvällen tillbringade jag alldeles själv i soffan med min lilla laptop i knäet och ett glas vin.

Nu är jag ganska nyss hemkommen efter ytterligare en dag i butiken/caféet. Faktiskt inget regn idag, så dynorna kunde ligga ute heeela tiden *blink*.

Nu är det matlagning som gäller, sen slapp i soffan tills jobbnatten väntar.

Jag vill även säga Grattis till Tysklands Lena som van Eurovision song contest igår. En cool tjej med en cool låt!

Kramis/Heléne

lördag 29 maj 2010

Nya Ogräset & sommarcafé



God lördags-förmiddag!

Igår öppnade min vän Marie sin gårdsbutik Nya Ogräset. Hon och jag ska också tillsammans med Clara och hennes dotter Ebba ha ett sommarcafé där. Vi har varit på Erikshjälpen och handlat allt porslin, jag har bakat cupcakes och hallongrottor och flickorna har rullat chokladbollar för fullt inför öppningen igår. Det blev så fint och vi är så nöjda. Och lite kunder hade vi också *blink*. De handlade utav Maries fina saker och av flickorna, som skötte serveringen köpte de kaffe och kakor. Tyvärr så var ju inte vädret och temperaturen den bästa, men några satt ute i trädgården och några satt inne och fikade. Marie har drivit en blomsteraffär här i staden i lite drygt 5 år som hon sålde i våras. Den hette också Nya Ogräset. Sortimentet är ganska lika, förutom att hon inte säljer blommor nu. Så om ni har vägarna förbi Vetlanda, kom gärna och besök oss!

Nu blir det en dusch, sen är det dags för kaffekokning inför öppningen kl. 12 *ler*.

Kramis/Heléne

onsdag 26 maj 2010

Modell Clara


Hej på Er!

Idag har jag och Clara varit nere på staden. Vi shoppade finfina examenskläder till henne. Hon provade ett antal klänningar men inget som var bra. Sen tog expediten fram en kort jeans-kjol och en vit skjorta till henne som det bara "stod Clara på". Ja ni ser ju själva på korten hur fin hon är *blink*. Clara är en sportig tjej som passar bäst i den här stilen. Så varför köpa något som bara är fint men aldrig kommer att användas igen, och som hon inte känner sig hemma i? Alla plaggen är köpta på Vero Moda. Skorna hittade vi på Skopunkten.

Efter våran shoppingrunda åkte vi till mina föräldrar och fikade. Imorgon ska de äntligen komma iväg på sin resa till Azorerna. De skulle ju egentligen åkt förra veckan men fick ju boka av den p g a att min mamma fick ryggskott.

Ha en skön kväll!

Kramis/Heléne

tisdag 25 maj 2010

Blogghörna


Hej hopp igen!

Här kommer ett litet snabbt inlägg från en nyvaken bloggerska.

Natten på jobbet gick fint. Fick mycket gjort....tycker jag själv iallafall *ler*. Nu ska jag fixa iordning mig för att sedan hämta Marie. Vi ska ner på staden och uträtta en hel del ärenden inför fredagen.

Idag visar jag några bilder från min blogghörna/läshörna/lyssna på musikhörna......you name it. Korgen på bilden kommer från Maries gårdsbutik.....som inte har öppnat än *ler*. Snygg att förvara de sköna filtarna i. Till min lilla hörna skall det införskaffas en fotpall och en golvlampa också. Men men, ingen panik med det.Det går ju alldeles utmärkt att blogga där ändå *blink*.

Nähä mina vänner nu måste jag sätta lite fart här. Ska hämta M om en halvtimma.

Ha en fin dag alla!

Kramis/Heléne

lördag 22 maj 2010

Trillingar


God pingstaftons-kväll allesammans!

Idag har det varit en mycket varm och skön dag här i småland. Började dagen med lite sovmorgon och sedan en god frukost ute i solen tillsammans med Clara. Efter det bar det av till min vän Marie. Där har vi fixat och donat med hennes gårdsbutik som förmodligen ska öppna till helgen. Och döttrarna våra har målat möbler och bakat chokladbollar för fullt till våran lilla caféhörna som ska finnas i samband med butiken.

På eftermiddagen åkte vi hem till Maries syster som bor en bit härifrån staden. Hon och hennes man har något så ovanligt och annorlunda som trillingar *ler*. Det är så häftigt att se dessa tre likadana små barn. Ja ni kan ju se själva på bilderna ovan hur söta de är. Haha, det var inte så lätt att fånga alla tre på samma bild kan jag meddela *blink*. Nu ska jag också berätta för er att trillingarna har två storasyskon också, och alla barnen är pojkar *ler*. Man kan kanske säga en liten småländsk familjen annorlunda *blink*

Kramis/Heléne

fredag 21 maj 2010

Frenillas bod


Den underbart fina trädgården vid Frenillas bod i Skirö.

Denna marängruta smakade mums hos trevliga Gunilla.


God kväll!

Snart är veckans bästa dag, enligt mig tillända. Har varit en solig och fin dag här i småland men tyvärr med lite inslag av åska.

I eftermiddags gjorde jag och Clara, tillsammans med några goda vänner en utflykt till Frenillas bod i Skirö, som ligger en bit utanför staden. Där finns så mycket fint att handla. Jag ville shoppa hur mycket som helst. Men tyvärr så ville inte min ekonomi det. En Barcelonaresa och sen att det är i slutet av månaden sätter sina spår. Men men det är ju snart den 25e igen *ler*. Fast en god fika i den ljuvliga trädgården inhandlades iallafall. Titta och njut av dessa bilder därifrån.

Nu ska jag lägga mig. Har en del att pyssla med imån.

Kramis/Heléne

torsdag 20 maj 2010

Blommande träd

Först vill jag tacka för alla snälla och gulliga kommentarer här på bloggen. Det är bl a dessa små rara ord från er därute som gör det så inspirerande att skriva här på bloggen. Tack är en gång!



Hej hopp!

Här kommer ett litet snabbt inlägg från en ganska trött Heléne. Har sovit alldeles för lite två dagar i rad, så det straffar sig till slut.

Är ganska nyss hemkommen från staden. Har varit på lite härlig nagelvård hos Emma. Går till henne varannan/var tredje vecka och gör nagelförstärkning. Känns både lyxigt och skönt att unna sig detta. Och sen blir det ju snyggt också *ler*.

Bilderna idag kommer från mitt köksfönster. Plockade dessa kvistar i Ms trädgård igår. Vet inte vad det är för sort, men fint är det tycker jag. Blir några små bär på trädet sa hon. Och de går förmodligen att äta för hennes pappa hade smakat förra året och han verkade att må bra för jag träffade honom igår *blink*.

Nu ska jag fortsätta att titta på Tre Kronor som spelar mot Danmark. Ledning 1-0 till Sverige.

Ha en fortsatt skön kväll!

Kramis/Heléne

onsdag 19 maj 2010

Hjälpen



God kväll!

Vilken värme det har varit här idag. Äntligen lite behaglig temperatur.

Nyss hemkommen efter ännu en dag i vårdbiträdes-uniformen *ler*. Har hjälpt min kryckhoppandes vän med lite av varje. Började med att hämta henne för lite middag här hemma hos mig. Jag slängde ihop en chili con carne åt oss som smakade riktigt gott. Sedan blev det lite kaffe och slapp i soffan en stund. Vi planerade lite för vårat kommande projekt. Sedan tog vi en tur till ICA och blomsteraffären. Väl hemma hos henne så plockade vi med lite av varje.

Nu är jag som sagt var hemma igen och taggar för en ny arbetsnatt.

Kramis/Heléne

tisdag 18 maj 2010

Kyckling



Jag är glad!!! Jag mår bättre!!!


Hej hopp!

Natten på jobbet har gått mycket bättre. Täppt i näsan än, men inte värre än så. Idag har min söta Clara varit här en stund. Vi fikade, övade på engelskaläxa och lyssnade på musik. Mys mys. Sen kom hennes pappa och hämtade henne.

Idag vill jag dela mig av ett superduper gott recept med kyckling som ni bara måste prova. Smidigt och himmelskt gott! Tack snälla Susanne *blink*.

1 kg kycklingfiléer stekes med salt och peppar.

Marinad
1 dl flytande honung
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk timjan

Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg i de ljumma filéerna i marinaden och låt ligga i ca 1 dygn. Skär filéerna i skivor och lägg färska timjankvistar över vid servering.

Gott till är det med en potatisgratäng och en smarrig sallad.

Mums!

Kramis/Heléne

måndag 17 maj 2010

Morotskaka



Hej på Er!

Min arbetsnatt har varit ganska jobbig. Har inte känt mig pigg alls. Men men, det är bara att bita ihop. Snart är jag 100 på topp igen.

Idag har jag varit hos min föräldrar en stund. Fick en bit morotskaka som min snälla mamma hade bakat åt mig. Receptet är hämtat ur boken Rosendals trädgårdscafé. Mmm så mycket gott det finns i den, och massor av fina bilder. Och om ni är i Stockholm någon gång så gör ett besök där. Ni kommer inte att bli besvikna tror jag.

Det var så synd om min mamma idag för hon hade fått jätteont i ryggen. Hon har besökt en kiropraktor idag och ska tillbaka till honom på onsdag. Måtte behandlingen hjälpa henne för på torsdag ska de flyga till Azorerna. Håller alla tummar jag har för att hon ska bli pigg!!!

Nu ska jag fundera vidare på min och vännens planer *blink*.


♫♪ Happy birthday to you ♫♪. Grattis min fina barndomsvän Cecilia på bemärkelsedagen! Tänker på dig.
Kramis/Heléne

söndag 16 maj 2010

Gårdsbutik



Välkommen in!










Hej hopp!
Nu har jag slutat min tjänst som "vårdbiträde" för den här gången *ler*. M har flyttat till sin syster nu:).


Igår hade M och jag en skön dag här i Småland. Vi startade dagen med en god frukost. Sedan tog vi bilen hem till hennes fina hus. Där kikade vi runt i hennes lilla vedbod, för hon ska öppna en gårdsbutik där. Jag visar Er lite bilder därifrån. Det kommer att bli så fint när det bli klart. Sedan åkte vi vidare till hennes syster som bor en bit utanför staden. Och mina vänner...hon har trillingar *ler*. De är så söta dessa tre små grabbar på ca 1 ½ år. Men det var så jättesynd om dem för de har vattkoppor allesammans med massor av prickar. Och jag menar verkligen MASSOR av prickar! Efter en liten titt på dessa goa killar åkte vi hem hit igen. Drack kaffe i solen och njöt av värmen. Senare på eftermiddagen besökte i Ms föräldrar, och där blev vi bjudna på både middag och fika. Tack snälla ni. När vi kom tillbaka hit till lilla gårdshuset så la vi oss i en varsin soffa och snackade och hade mysigt....i sex timmar haha. Idag har vi bara varit här hemma och haft det skönt. Nu blir det snart jobb hos Eliten för mig.

Kramis/Heléne

fredag 14 maj 2010

Pensionat H


Finns det hjärterum så finns det stjärterum

Hejsan på Er alla!

Den här veckan har det varit som ett pensionat här hemma. Har haft nattgäster varenda kväll. Det har varit Alles tjej, Alles polare R, Lena och ikväll kommer M. M är en av mina allra bästa vänner och hon gjorde en ganska stor knäoperation i tisdags, så inatt ska hon bo här hos mig och jag ska agera vårdbiträde *fniss*.

Igår kväll hade jag och barnen en mysig kväll tillsammans med Lena från Gislaved. Vi drack god Sangria från Barca, åt gott och pratade om både nu och då. Vi lovade varann att det inte ska ta två år tills vi ses igen *blink*.

Nu ska M och jag äta upp resterna från igår och sedan heja på Tre Kronor som möter Lettland i hockey-VM.

Ha en go kväll alla!

Kramis/Heléne

torsdag 13 maj 2010

Besök



Hej på Er!

Här förbereder vi för fullt för våran lilla gäst som kommer från Gislaved. Vi lagar mat, bakar och pysslar. Ska bli så roligt att träffas för det var hela två år sedan vi sågs sist. Mitt i stöket här hemma så ringde det på dörren. Det var min snälla och söta lilla mamma som kom med lite blommor. Bl a en röd Pion. De är så fina tycker jag. Hoppas hoppas att den ska slå ut här inne.

Ha en skön helgdag alla mina bloggvänner!

Kramis/Heléne

onsdag 12 maj 2010

Olivträd



Hej hopp!

Nu börjar jag att komma tillbaka till livet igen. Igår kväll packade jag upp resväskan som har stått i sovrummet sen vi kom hem i fredags kväll. Idag har jag tvättat och varit och handlat. Och vet ni........äntligen äger jag ett olivträd:). Oj vad glad jag är nu! Men nu var det de här med skötseln. Hur gör man med dessa tjusiga träd? Om någon vet, kom gärna med små tips. Tas tacksamt emot.

I eftermiddag ska jag på utvecklingssamtal med Clara. Sen blir det lite förberedelser inför morgondagen, för då får jag besök från Gislaved. Ska bli så skoj för vi har inte träffats på två hela år!

Och ni som fortfarande inte har lyssnat på Robin från inlägget igår så säger jag...gör de *blink*.

Kramis/Heléne

tisdag 11 maj 2010

Min arbetskamrat

Först vill jag sända ett stort GRATTIS till min pappa som fyller år idag! HURRA HURRA HURRA!






Hej på Er!

Idag vill jag slå ett slag för denna underbart duktiga kille. Robin Croona heter han och jag kan stolt säga att han är min arbetskamrat sen en tid tillbaka. Jag vill visa er två klipp från youtube med honom. Låten Hallelujah av Leonard Cohen är en av de finaste låtar jag vet, och den gör Robin fantastiskt bra! Han är så otroligt duktig tycker jag. Han sökte till Idol förra året (tror jag att det var). Han fick sjunga för Laila, Anders och Andreas men där tog det stopp. Tyvärr säger jag om det för jag bara älskar hans röst. Ser fram emot firmafest med grillning, gott dricka och trubadurspel av Robin *ler*.

Lyssna och njut mina bloggvänner. Jag tror INTE att ni kommer att bli besvikna.

Kramis/Heléne

PS. Gillar ni detta så finns det flera klipp på YouTube. Sök bara på Robin Croona.




måndag 10 maj 2010

SMEG




Hej hopp!

Jag har länge drömt om ett kylskåp från SMEG. Tycker att de är så fina och skulle gärna vilja ha ett benvitt. När vi spatserade runt på Barcas gator så fick vi se detta kylskåp från SMEG i ett fönster. Alexander utbrast, precis som de fem männen i tjuren Ferdinand: "-Excelente! Magnifico! Espléndido! Detta ska vi ha!!!" Haha skämt åsido, det gjorde han väl inte precis men han tyckte att det var jättehäftigt. Haha ja det skulle vara just snyggt med ett Barca-skåp i köket *asgarv*. Skulle säkert passa bra i mitt vita kök med Green Gate-detaljer. Sonen får väl börja spara så att han kan ha ett i sin egna lya den dagen det blir dags för flytt. Skulle säkert gå lika bra med ett i HV71-kostym kan jag tro *ler*.

Nu nyser jag vidare *blink*.

Kramis/Heléne

söndag 9 maj 2010

Atjooooo



Hej på Er!

Idag är det söndag och jag är fortfarande sjuk. Sitter här i soffan och hostar, snurvlar och nyser. Ingen hit direkt. Ett kallt och regnigt Camp Nou sätter sina spår. Blir inget jobb för mig inatt. Får hålla mig inne ett tag till. Tur att barnen är hjälpsamma med lite allt möjligt. Älskade ungar!

Ha en fortsatt skön söndag önskar jag Er alla.

Kramis/Heléne