måndag 28 juni 2010

Min midsommar

Hela gänget på glasscaféet Smultronstället i Söderköping.


En av alla dessa goda glassar som finns på Smultronstället.

En liten promenad i härliga Söderköping.

Sans sail heter pappas båt. Här har vi lagt till i Stegeborg.

Alexander spanar in navigeringssystemet.

Clara och Emilia på båten. Här är vi i Arkösund.

Alle högst upp på däck.
Clara poserar under resan med Sans sail.


Hej hopp!

Hoppas att ni har haft en härlig midsommar. Våran har varit toppen. Me and my lovely children har varit hos min bror och pappa i Norrköping/Söderköping. Vi har även haft med oss Alles tjej Emilia. Midsommarafton tillbringade vi med min bror Kenneth i Norrköping. Vi åt glass i Söderköping, åkte Safariparken i Kolmården och på kvällen var vi på en grekisk restaurang och åt jättegod mat. Clara och jag åt favoriten Souvlaki. Mums!!! På midsommardagen var vi ute på sjön med min far och hans sambo. En toppenhärlig dag må jag säga. Kanske syns på bilderna *blink*. Vi avslutade sjöturen med en god måltid på en mysig restaurang på bryggan i Stegeborg.

Idag har vi jättevarmt här i Småland. Gick upp vid tolv. Körde Alle till sin arbetsplats. Han startar sitt sommarjobb idag. I åtta veckor ska han jobba....alltså tills skolan börjar.

Nu har jag suttit ute i solen en stund och läst senaste boken med Läckberg. Den verkar bra.....som vanligt när det gäller hennes böcker.

Kramis/Heléne

söndag 27 juni 2010

And the winner is.....

.........Mia med bloggen Levis & Vilda! Grattis till dig! Maila mig din adress så kommer vinsten så fort som möjligt!



TACK alla ni som ville vara med i min tävling! Att så många ville tävla hos lilla mig det trodde jag aldrig.

Ha en skön sommarkväll alla mina vänner!

Kramis/Heléne

torsdag 24 juni 2010

Girls :)



Hej hopp!

Här fixas det för fullt inför kvällen för här nalkas det tjejträff *ler*. Maten ska lagas, salladen ska skäras, rosévinet ska kylas mm mm. Efterrätten är redan klar som ni ser på bilden. Receptet är hämtat från ICAs tidning Buffé. Det är en enkel mandelbotten som jag har brett lemon curd ovanpå. Och så massor med jordgubbar såklart! Som tillbehör ska jag servera vispad grädde.

Imorgon far jag och barnen till Norrköping/Söderköping för att hälsa på min bror och pappa. Kanske att det kan bli en tur med båten.

Ha nu en riktigt fin midsommarafton alla mina vänner!

Kramis/Heléne

onsdag 23 juni 2010

Sommar i vardagsrummet

Blåklint blev fint i min gamla flaska. Fatet kommer från Anskus kammare

Min sköna blogghörna. Tofflor från Anskus kammare. Korgen från Nya Ogräset.

Smultron på strå i tovad ull. Är köpt hos MIN, Made in Nävelsjö.

Bordet som jag bara älskar har betongplattor som bordsskiva. Vasen kommer från L.O.B. och är köpt på Nya Ogräset.

Enkel och lite kul midsommarstång. Även den från Nya Ogräset.




Tjingeling!

Visar lite bilder från mitt pimpade vardagsrum *ler*. Inatt har jag semester. Då ska jag dricka en cider och bara ägna mig åt slapp i soffan. Härligt!!!

Kramis/Heléne

tisdag 22 juni 2010

Fina skjortan

Snyggaste skjortan kommer från Kapp Ahl.



Mums för jordgubbar till efterrätt.


Hej hopp!

Idag har vi en solig dag här i småland. Gick upp redan kl. 12. Det är allt lite kämpigt innan jag har tagit mig ur sängen. Men när jag väl är uppe så går det fint.

Clara och jag åkte ner till staden en stund. Vi gjorde diverse ärenden. Var bl a på Kapp Ahl, där jag köpte den fina puderrosa skjortan som är på bilden ovan. Fick tipset på skjortan från en av tjejerna som var med på vår after work i fredags. Hon hade den nämligen på sig. Läcker va?

Igår drog jag igång med värsta städningen här hemma. Tvättade alla delarna till mina två vita soffor. Klädslarna till stommarna drog jag på igår när de var lite fuktiga. Men puh vad snävt det är ändå. Knakar både i den ena och den andra sömmen. Nu ska jag dra på klädslarna till alla kuddarna, och försöka att slutföra min städning. Det måste ju vara fint här hemma på torsdag när jag ska ha lite gäster *blink*.

Och för er som inte vet, så har jag en tävling som slutar på midsommarafton! Vinsten är bl a en rosa handduk från Green gate. Delta vet jag om du inte redan har gjort de *blink*.

Kramis/Heléne

söndag 20 juni 2010

Like a fairytale



















Det fantastiskt fina brudparet med alla sina söta näbbar. Våran kronprinsessa är så vacker i sin finfina klänning. Precis som ett sagobröllop.



















Så fick prinsessan sin prins till slut.


















På väg upp till slottsbalkongen efter en fin båtfärd på kungaslupen "Vasaorden". Bakom prinsessan går två pager som bär det 5 meter långa släpet.















Prins Daniel höll dagens finaste tal! Varmt, hjärtligt och kärleksfullt......och utan fusklapp.
















Wow vilken bröllopstårta! 3,3 meter hög, 250 kg tung och med 11 våningar!

Kramis/Heléne

lördag 19 juni 2010

♥ Victoria & Daniels dag ♥






Hej hopp!
Idag är det då äntligen dags för det stora kungliga bröllopet! Kan tro att vi är många många som kommer att sitta bänkade framför tvn idag.

Igår kväll tittade jag på konserten som sändes på svt. Den var en gåva till brudparet från riksdagen. Oj vad bra det var! Många fina artister som deltog. Säger bara mmmm för Peter Jöback *blink*. På slutet så rusade det in massor av barn från Adolf Fredriks musikskola. De sjöng och viftade med svenska flaggor. Två av barnen, en flicka och en pojke, gick fram och ställde sig framför det blivande brudparet och sjöng solo. Så otroligt duktiga. Kronprinsessan blev så rörd, så och även jag *ler*.

Nu ska jag ta en dusch, sen är jag och barnen bortbjudna till mycket goda vänner. Där ska vi äta smörgåstårta, dricka gott och gå på bröllop *blink*.

Kramis/Heléne

fredag 18 juni 2010

Feel good & fördrink





Den officiella låten för fotbolls-VM med Shakira. En riktig feel good låt för mig och som gör mig riktigt glad *ler*.



Hej på er alla vänner!

Här har vi haft en go fredag. Clara har varit med en kompis till grann-staden och shoppat lite. Jag har bara haft det skönt här hemma för mig själv. Blev överrraskad med ett snabbt besök av min moster från Ludvika. Jag skulle precis koka mig lite kaffe när hon stod utanför min öppna ytterdörr. Jag höll på att tappa kannan i golvet för jag blev så snopen. Sådana överraskningar gillas skarpt *ler*.

Nu sitter jag här i min sköna soffa och tittar på tv. Clara och jag har varit på after work en stund. Där startade vi helgens bröllopsfirande med en fördrink *ler*. Ikväll kommer Alexander hem från Göteborg. Jag är så nyfis på att få höra hur han och tjejen hade det på festivalen i frihamnen igår.
Kramis/Heléne

torsdag 17 juni 2010

Bröllopsyra


Här längtas det för fullt till helgens festligheter och det stundande bröllopet. Idag har jag börjat uppladdningen med en bröllopsstrut från GB *blink*. Riktigt god.

Blommorna jag fick av lilla A idag *blink*.


Hej hopp alla!


Gick upp hyfsat tidigt för att kunna njuta så mycket som möjligt av en klarblå himmel. På gräsmattan utanför mitt köksfönster var min granne M och hennes lilla dotter A. Jag gjorde mig lite frukost och gick ut och satte mig hos dem. Lilla A är så otroligt söt, ja mamman också förresten *blink*. Dottern fyller 3 år i september, så hon befinner sig i en härlig ålder, tycker jag iaf. Frågar ni hennes mamma så håller hon nog inte med mig fullt ut *ler*. Idag hoppade hon på studsmattan, grävde i sandlådan och sparkade boll. Hon hann också med att "pocka en bomma" till mig. Fick ett samtal från Alle som befinner sig i Göteborg med sin tjej. De är på festivalen West coast riot ikväll. Väntar nog just nu på att favoriterna Rise Against ska spela. Jag önskar sååå att de har det toppen!

Nu blir det en dusch och sen taggar jag för sista natten på jobbet för denna veckan.

Kramis/Heléne

tisdag 15 juni 2010

Tävling!


Hej hopp!

Nu är det dags för Lilla gårdshusets första tävling! Jag vill fira att min besöksräknare har passerat 15000, helt otroligt skoj. Tack snälla alla ni som kikar in här! Ni gör min dag *blink*. Som tack till Er lottar jag därför ut en rosa handduk från Green Gate tillsammans med en påse rosmarin-skorpor. Självklart kan alla vara med, även om du inte har någon blogg.

Gör så här:

1. Vill du ha en lott skriver du en kommentar med namn i kommentarsfältet.

2. Vill du ha två lotter skriver du en kommentar och länkar till min blogg med någon av bilderna. Skriv i kommentarsfältet tillsammans med kommentaren om du länkar.

3. Vill du ha tre lotter gör du enl 1 & 2 och lägger även till dig som följare av min blogg. Skriv tillsammans med din kommentar i kommentarsfältet om du länkar och lägger till dig som följare.

Tävlingen avslutas på midsommarafton, alltså den 25 juni.

Lycka till alla mina vänner!

Kramis/Heléne

måndag 14 juni 2010

Mitt sommarkök

Hej hopp!

Vaknade kl. 11 och kunde inte sova mera. Alldeles för lite sömn när man jobbar natt och dessutom har varit uppe ett helt dygn. Blir nog en härlig natt på jobbet......

Idag har jag varit på staden och träffat två av alla mina härliga arbetskamrater. Vi fikade och gick till Gina Tricot en runda. Tänk vad det betyder mycket med fina kamrater på jobbet. Många av mina kollegor är väldigt mycket yngre än mig, haha ja t o m så att jag kunde vara mamma till flera av dem *blink*. För mig spelar det ingen roll att det är en sådan stor åldersskillnad. Jag har lätt att anpassa mig och har inte svårt att trivas med olika människor och de jag gör. Mina arbetsuppgifter är väl inte alltid det roligaste man kan pyssla med, men jag trivs kanon ändå och mycket beror på kamraterna runtomkring mig. Vi är ett glatt gäng på natten och "tant Heléne" är t o m med på deras fester ibland *ler*. Sen trivs jag med mina arbetstider. Att jobba natt passar mig perfekt. Får mera fritid, får mera pengar i plånboken och dessutom bara 34 tim arbetsvecka. Helt perfekt eller hur???

Idag visar jag lite bilder från mitt sommarkök som nu har fått lite ljusblå detaljer. En härlig färg på sommaren och som passar bra till vitt och zink tycker jag. Jag är jäääääättedålig på att ta bilder mot ett fönster. Kan inte, så ursäkta kvalitén.

Nu ska jag äta svenska jordgubbar som jag har köpt på staden idag.

Kramis/Heléne

söndag 13 juni 2010

Mor

Idag hissar jag flaggan för min mamma som fyller år!!!



En ros idag till min snälla mor ♥♥♥



Hej hopp!

Ja som ni förstår så fyller min snälla och söta mamma år idag. Jag har ju turen att ha fått världens absolut snällaste mamma;). Hon är snäll och hjälpsam och finns alltid där i alla väder. Hon är också världens absolut bästa mormor! Så Grattis till dig!

Nu sitter jag här med min lilla dator i knät och väntar på att laxen ska bli färdig i ugnen. Har ganska nyss kommit hem från gårdsbutiken och caféet. Och idag har vi allt haft lite fikagäster! Det vi har serverat dem är rabarberpaj med vaniljsås eller morotskaka. Det är jätteskoj när det kommer lite gäster och man dessutom får höra att de trivs och tycker om vårat sommarcafé i trädgården. Nu tar vi nya tag på onsdag igen. Välkomna ni som har tid och lust. Nybryggt kaffe och hembakat bröd ordnar vi med *blink*.

Nu ska jag äta min nygrillade lax. Sen händer det inte så mycket här hemma förrän klockan blir åtta. Då är det dags för arbete.

Ha en fortsatt skön söndag alla ni!

Kramis/Heléne

lördag 12 juni 2010

After work

Pizzan Blueberry hill från Terassen.

God kväll alla mina vänner!

Här i småland håller vi på att blåsa bort en lördag som denna. 11,7 grader visade termometern vid lunchtid.

Har haft en skön dag här hemma. Tog en låååång sovmorgon. Sedan kom Clara en stund. Hon har nämligen fått sin första mobil, så vi pysslade lite med den. Och hon är såååå glad. Tack Kenneth (min bästa storebror) säger både hon och jag *blink*.

Nu har jag nästan nyss kommit hem från en härlig after work med några söta vänner. Vi drack ett varsit glas vin, delade på en pizza och "tjötade" i flera timmar. Och mycke skratt blire *ler*. Pizzan som vi åt heter Blueberry hill. Den är gjord med tomatsås i botten, sen massor av gorgonzola, mozzarella och cheddarost på. Till den serveras det en liten skål med blåbärssylt. Säger bara mmmmmm. Prova om ni har möjlighet någon gång vet ja!

Kramis/Heléne
PS. Inte bästa kvalitén på bilden ovan. Är fotat med mobilen.

fredag 11 juni 2010

Sommarlov nr 2

♫♪ Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor. Du nalkas ljuva sommar, då gräs och gröda gror. Med blid och livlig värma till allt som varit dött, sig solens strålar närma, och allt blir återfött ♫♪


Hej hopp!

Då har sommarlovet börjat även för min Clara!

Gick upp vid sju i morse för att fixa i ordning henne i håret inför uppträdandet på avslutningen. Här hålls avslutningen i en kyrka, uppdelat i två omgångar. I dotterns grupp är det särskolan, 4an, 5an och 6an. Särskolan sjöng bl a Abbas låt "Tack för alla sånger". Så fina och duktiga de var! Jag blir alldeles varm och glad i hela kroppen när jag tittar och lyssnar på dessa härliga barn *ler*. Efter att alla klasser hade sjungit sina låtar och vi alla avslutade med att tillsammans sjunga "Den blomstertid nu kommer" så mötte vi upp Alexander och min mamma för en fika på staden. Clara firade sin start av lovet med en räksmörgås *blink*.



I eftermiddags har Alle övningskört en hel del med mig och det gick jättebra. Han bromsade in vid systemet så att jag kunde hoppa ut och köpa mig en flaska rosévin. Så nu sitter jag här i soffan och provsmakar *blink*. Köpte även en liter mumsiga jordgubbar till, första för säsongen förresten. Mums mums är det!

Och resten av kvällen kommer jag att fortsätta att tillbringa här i min sköna soffa.

Kramis/Heléne